:: Kisah balik kampung..::

October 24, 2009 at 5:57 pm | Posted in family | Leave a comment
Tags: ,

23 Okt. 2009(Jumaat) – Lebih kurang pukul 11 pagi, setelah siap berkemas2 maka perjalanan ke Batu Pahat pun bermula. Last balik Batu Pahat kampung ita ni raya puasa hari tu. Cuaca bagus cuma ada macam sikit mendung. Keluar ikut tol Kajang. Perjalanan di Highway Plus lancar..

bk6
Penat drive. Singgah kejap di RnR Air Keroh untuk mengisi perut. Batu Pahat jauh lagi..

bk8
‘Love is in the air’.. Zahryn menghabiskan masa sepanjang perjalanan dengan tidur. Sekali-sekala bangun untuk melepas dahaga dan bermain2..

bk7
Persinggahan kedua di pekan Air Hitam. Misi adalah untuk mencari aksesori hiasan rumah. Dapat 2 item – cermin kayu dan kaki pasu bunga..tak bole shopping lama2 sebab hujan dh mula turun..

bk4
Zahryn sempat beramah mesra dengan salah seorang peminatnya dari Indonesia(pembantu kedai kat Air Hitam hehe..). Sampai di rumah ita di Peserai Batu Pahat dalam pukul 4 petang..Malam tiada apa aktiviti luar. Just relax at home and watching television..

bk5
24 Okt(Sabtu) – Program hari ni ke rumah kawan ita, Yana untuk tgk baby yana yang baru lahir..baby girl, umur baru 1 minggu..yana ni dulu housemate ita masa kat JB..Aktiviti seterusnya adalah ke butik Anis kat Bukit Pasir. Anis ni mak andam ita masa kita orang kawin dulu. Selalunya kami ke rumah anis tapi kali ni ke butiknya pulak. tak tau apa misi ke butik ni. org pompuan punya urusan..(gambar atas kat butik anis)

bk9
Aktiviti selanjutnya adalah makan durian. my favorite fruit..zahryn pun join nyibuk sama..

bk12
bk10
Pukul 2 petang bersiap-siap ke rumah pengantin, tak jauh dari rumah ita. Jalan kaki je beramai-ramai bersama saudara-mara ita yang baru sampai..Ita n zahryn sempat jugak bergambar bersama pengantin..

bk11
Perjalanan balik ke Bangi dalam pukul 5 petang. Singgah sembahyang maghrib kat RnR Seremban..Selamat sampai di bandar baru bangi dalam pukul 8 malam. Singgah makan malam kat D Bangi restoran. i like the char kue teow here very much..yummy!!

Regards,
Mohd Rashdan Topa
Photojournalist
Tel : +6013 747 3095
E-mel : tnadhsar@hotmail.com
Personal photoblog : http://rashdantopa@wordpress.com

ozone

Leave a Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: