:: Nasi ayam penyet @ Wong Solo, Bangi ::

October 31, 2009 at 2:50 pm | Posted in family, jalan-jalan | Leave a comment
Tags:

apwp1

Lama dah tak pekena nasi ayam penyet. First time mkn makanan indon ni masa aku berkhidmat kat Kuching, Sarawak 5 tahun dulu. Masa kerja di JB ada gak sekali-sekala makan di Restoran Banafe (depan Hotel New York). Kalau kat situ memang boleh katakan semua yg dtg mesti order menu ni.

apwp2

Sejak berpindah dari Johor dan menyewa rumah di Bangi ni baru sekali datang kedai makan Wong Solo yang agak eksklusif ni. Dari segi lokasi, kedai ni tak lah strategik sangat sebab dicelah-celah deretan shop lots lain. Tapi biasa la, kalau dah ada menu ayam penyet yang famous ni, memang ramai org cari. Pukul 3 petang pun masih ramai org lunch. Ruang dalam kedai ni dicat hijau dan boleh tahan besar gak. Harga nasi ayam penyet kat sini agak mahal. RM10.95 satu set..pakej dia >>nasi putih+tempe+ayam penyek+ulam..

Apapun aku lebih prefer nasi ayam penyet Banafe kat JB disebabkan oleh ayamnya lebih besar dan jenis ulamnya..Kat sini pun ok gak, yg tak tahan sambal dia..pedas..berasap lidah!!

Regards,
Mohd Rashdan Topa
Photojournalist
Tel : +6013 747 3095
E-mel : tnadhsar@hotmail.com
Personal photoblog : http://rashdantopa@wordpress.com

ozone

Leave a Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: