:: Ronda-ronda KL ::

November 21, 2009 at 8:57 am | Posted in family, jalan-jalan | Leave a comment
Tags: , , ,

Setelah lebih kurang 8 bulan tinggal di KL ni, baru ini lah 1st time secara ‘officially’nya melawat tempat-tempat menarik dis ekitar KL. Jika mengikut plan asal, utk 1st location kitaorg nak ke FRIM, Kepong sebab suasana di FRIM yang sejuk dan menghijau serta tempat-tempat yang menarik di sana tapi terpaksa dibatalkan sebab cuaca mendung..what to do..

Muzium Negara

Sebagai alternatifnya, kitaorg singgah ke Muzium Negara. Lama dah tak melawat muzium ni. Last aku pergi masa pameran hantu dulu.. 10 tahun yang lepas kot. Kebetulan masa ni ada pameran kraf dan persembahan bertemakan kebudayaan orang asli di muzium negara. So dapatlah juga snap gambar-gambar yang agak menarik. Pengunjung pun tak berapa ramai. Nasib baik.Tapi letih jugak la nak dapat parking kereta.

Muzium Negara

Muzium Negara

Muzium Negara

Muzium Negara

Muzium Negara

Muzium Negara

Muzium Negara

Muzium Negara

Dataran Merdeka

Dataran Merdeka

Lepas habis berposing di Muzium Negara, kitaorang gerak ke Dataran Merdeka, antara dataran bersejarah di Malaysia. Cuaca masa ni agak panas pulak, so tak dapat lama2 kat sini. Seterusnya adalah acara kemuncak ronda-ronda KL.. iaitu shopping di SOGO!! Kebetulan (atau memang sentiasa ada) pulak ada sale..best!

sogo

Regards,
Mohd Rashdan Topa
Photojournalist
Tel : +6013 747 3095
E-mel : tnadhsar@hotmail.com
Personal photoblog : http://rashdantopa@wordpress.com

ozone

Leave a Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: