Aidiladha

November 29, 2009 at 1:01 pm | Posted in family, holiday | Leave a comment
Tags:

Masjid Muar

Raya aidil adha tahun ni jatuh hari jumaat 27 Nov 2009, giliran beraya kat umah ita pulak. 26 Nov 2009 -Hari khamis tengahari bertolak ke Batu Pahat. Sempat singgah di waterfront Muar, pekena mi bandung muar dulu. Sampai di Batu Pahat dah dekat malam..Pagi esoknya sembahyang raya di Masjid Batu Pahat kat bandar. Petang tu dalam kul 5 bergerak ke rumah orangtua aku kat Kota Tinggi. Takde aktiviti menarik sangat raya haji kat sini. Sempat jugak jenguk member aku, zahari..lama dah tak jumpa dia. Kawan aku ni dah bukak butik pakaian kat Kulai, org rumah dia jaga kedai..aku bila lagi agaknya nak bukak bisnes part time ni. Plan memang dah ada..tapi tunggu lah..

Waterfront, Muar

29 Nov 2009 – Tengahari ahad gerak ke Muar, tengok rumah persinggahan kat kampung. Orang tua aku, lia n andak ikut sama..Singgah kat Bukit Gambar beli tikar getah untuk bilik lia n bilik belakang. Sampai kat Serom dah malam. Rumah dalam keadaan baik dan terurus. Malam tu memang meriah, ramai sedara mara adik ayah datang melawat..Uda n famili pun ada sama datang dengan Bik Mah dari Melaka..

Mysteriuos

kinjeeeng

30 Nov 2009 – Hari isnin bertolak balik ke Bangi. Abah, emak n Lia stay satu hari lagi. Andak pun gerak sama balik Serdang. Kami sempat singgah ke Ayer Keroh Melaka. Ingat nak masuk taman mini malaysia tapi tiket mahal sangat, tak berbaloi..So kami tukar plan melawat Taman Rama-Rama dan Reptilia. Taman ni private punya n owner dia Cina..harga tiket kalau tak silap RM12 utk dewasa. Nak bawa masuk kamera kena charge RM3..

Taman Mini Malaysia, Malacca

Taman Rama-Rama, Malacca

Taman Rama-Rama, Malacca

Taman Rama-Rama, Malacca

Taman Rama-Rama, Malacca

Taman Rama-Rama, Malacca

Taman Rama-Rama, Malacca

Regards,
Mohd Rashdan Topa
Photojournalist
Tel : +6013 747 3095
E-mel : tnadhsar@hotmail.com
Personal photoblog : http://rashdantopa@wordpress.com

ozone

Leave a Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: